//
you're reading...
ΑΕΛ FUTSAL

Αλήθειες για το διαζύγιο ΑΕΛ-Ντεγκρά

Τέλος εποχής για τον Ματίας Ντεγκρά στην ΑΕΛ. Ο καλύτερος ίσως τερματοφύλακας που φόρεσε την γαλαζοκίτρινη φανέλα δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην  ομάδα της Λεμεσού, γεγονός που σκόρπισε θλίψη και απογοήτευση στο γαλαζοκίτρινο κόσμο.

pegasus_LARGE_t_143761_105846960_type11291

Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά έχει η ποδοσφαιρική ζώη. Γυρίζεις σελίδα και συνεχίζεις. Σίγουρα άπαντες στην ΑΕΛ, από το Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο οπαδό θα ήθελανα να συνεχίσουν να βλέπουν τον Ματίας να σκεπάζει την γαλαζοκίτρινη εστία.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει όμως τώρα που το μεγάλο κεφάλαιο αυτό έκλεισε, είναι πόσο ήθελε ο Ματίας Ντεγκρά να μείνει στην ΑΕΛ; Ήθελε να παραμείνει στη Λεμεσό και πως το έδειξε αυτό στη διοίκηση της ΑΕΛ;

Σύμφωνα με τα γεγονότα και το πώς εξελίχθηκε το θέμα, ο Αργεντίνος τερματοφύλακας έδειξε ότι δεν καιγόταν να παραμείνει στην ΑΕΛ και θα έμενε μόνο αν έπαιρνε τα λεφτά που ήθελε.

«Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα και να χαλάσουμε την εικόνα του Ντεγκρά στα μάτια του κόσμου της ΑΕΛ» είπε ο Εκπρόσωπος Τυπου της ΑΕΛ Πλουτής Αβραάμ και η φράση του αυτή έστελλε πολλά μηνύματα.

Και αυτό που εννοούσε ήταν προφανώς η συμπεροφορά που είχε ο Ντεγκρά στις διαπραγματεύσεις και οι οικονομικές του απαιτήσεις αφού τίποτε άλλο δεν μέτρησε για τον πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

Η Διοίκηση της ΑΕΛ προσπάθησε πολύ να τον κρατήσει και του το έδειξε πολλές φορές, τονίζοντας του τα νέα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα και στη Κύπρο που φαίνετε ότι ο Ντεγκρά δεν έλαβε υπόψη και του ούτε τον ένοιαξε.

Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται πολλές αλήθειες.

Το προηγούμενο δίχρονο συμβόλαιο του Ματίας Ντεγκρά δεν ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες το χρόνο. Όμως ο Ματίας Ντεγκρά αμοιβόταν με σχεδόν 150 χιλιάδες το χρόνο. Και αυτές τις 50 επιπρόσθετες χιλιάδες τις έδινε από τη τζέπη ο Πρόεδρος της ΑΕΛ στον Ντεγκρά χωρίς να προνοείται από το συμβόλαιο του. Και το έκανε ο Πρόεδρος χωρίς να το απαιτήσει κανείς, απλά ως αμοιβή για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Ντεγκρά.

Μάλιστα όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το Πρωτάθλημα, ο Αργεντίνος τερματοφύλακας, πήρε ως δώρο από τον Πρόεδρο της ΑΕΛ άλλες 50 χιλιάδες ευρώ χωρίς ούτε αυτό να προνοείται από το συμβόλαιο του.

Και η νέα πρόταση της ΑΕΛ προνοούσε συμβόλαιο 150 χιλιάδες ευρώ και ο Ντεγκρά θα ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που θα είχε αυξημένες απολαβές σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαια, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες να αποδέχονται σημαντική μείωση.

Όλα αυτα ο Ματίας Ντεγκρά δεν τα σεβάστηκε και περισσότερο δεν σεβάστηκε ούτε την αγάπη που του είχε ο κόσμος της ΑΕΛ αλλά ούτε και τον Ανδρέας Σοφοκλέους που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο Ντεγκρά μετά τη λήξη της περιόδου πήγε για διακοπές στο χωριό του πατέρα του στην Αργεντινή και δεν είχε επαφή με κανένα. Δεν δέκτηκε ούτε καν να μιλήσει με τον Ρούι Τζούνιορ και ούτε με κανένα άλλον από την άλλη που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του. Μόνο ο μάνατζερ του μιλούσε και οι
απαιτήσεις του ήταν κάθετες στις 200 χιλιάδες.

Τον Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος κάλεσε τον Ματίας δύο φορές στο γραφείο του, ενόχλησε περισσότερο η στάση που είχε ο παίκτης παρά τα χρήματα που ζητούσε.

Αν ο Ντεγκρά συμπεριφερόταν διαφορετικά, ο Σοφοκλέους, όχι μόνο 200 θα του έδινε αλλά πολύ περισσότερα στα πριμ και στα μπόνους της χρονιάς και αυτό το ήξερε καλά ο Αργεντίνος τερματοφύλακας, ο οποίος όμως επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΛ δέχθηκαν μείωση επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι την διαφορά που χάνουν από τη μείωση θα την πάρουν πίσω αν η ομάδα πάει καλά και βγει Ευρώπη ή πάρει τίτλο, από τα πριμ και τα μπόνους του Πρόεδρου.

Μόνο ο Ντεγκρά επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετική στάση στις διαπραγματεύσεις και αυτό του στοίχισε.

Που θα βρει ο Ντεγκρά τώρα, 3 χρόνια συμβόλαιο με αυτές τις απολαβές; Ο χρόνος θα δείξει αν τον δικαιώσει ή όχι αλλά κατά την άποψη μας ο Ντεγκρά, είτε από επιλογή του είτε από λανθασμένο χειρισμό του μάνατζερ του έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Άπαντες ξέρουν ότι ο Πρόεδρος της ΑΕΛ είναι πολύ «χουβαρντάς» και δίνει απλόχερα τα λεφτά, φτάνει όμως να μην καταλάβει ότι προσπαθείς να τον εκμεταλλευτείς ή να μην το σεβαστείς.

Και ο Ματίας Ντεγκρά δεν σεβάστηκε ούτε το Πρόεδρο της ΑΕΛ ούτε και την μεγάλη αγάπη του κόσμου.

Και το διαζύγιο ήταν θέμα χρόνου πλέον….

http://www.balla.com.cy/

About AELNEWS

Η ΑΕΛ Λεμεσού είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία στην Κύπρο. Είναι ΙΔΕΑ και αξίζει κάθε θυσία από όλους έμας τους οπαδούς της..... www.aelnews.info

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ιουνίου 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Αρέσει σε %d bloggers: